Unifil DAF YP408

Welkom op de website van de DAF YP408 pantserwagen KN-85-46 eigendom van de RCKL en in beheer van Albert .   UPDATE FOTOALBUM 13-03-2020

foto ellise rombouts

foto is gemaakt door Elise Rombouts

Dit historische legervoertuig werd in het voorjaar van 2015 onder leiding van Albert  in Havelte gerestaureerd.

Mede met  dank aan Jan de Weijer, Huub Schartman, Erik van Garderen,  Rob Graver, Ernst Zijderveld, Thomas en Rene en natuurlijk iedereen die ik vergeet .

Hierboven zie je een foto van de stand van zaken per 5 mei 2019. De Unifil 4347 met kenteken KN-85-46 is het rijdende eerbetoon aan het Unifil VN-Detachement Libanon en aan het 44ste pantser infanterie bataljon Johan Willem Friso van 1979 tot 1985.

Op deze website vindt je onder andere een fotoboek met veel detailfoto’s van de restauratie. Op de pagina agenda staan de evenementen waaraan met de 4347 deelgenomen wordt. Verder vindt je een pagina met de kentekens van alle YP’s die in Libanon hebben gediend, een pagina met YouTube filmpjes en een In Memoriam pagina.

De pagina geschiedenis vertelt ook het verhaal van een van de weinig overgebleven Libanon DAF’s YP408, de KN-85-88 en hoe deze uiteindelijk in het nieuwe Nationaal Militair Museum werd tentoongesteld. En je vindt hier de uitgebreide ontstaansgeschiedenis van het Regiment Johan Willem Friso en de VN-operaties in Libanon.

Veel plezier op deze site